Nieuws

Druten krijgt toch nog glasvezel

Inwoners van Druten vallen niet buiten de boot en kunnen alsnog een glasvezelaansluiting krijgen. Dat heeft netwerkbeheerder Delta Fiber Netwerk bekendgemaakt.

De glasvezelcampagne in Druten ging op 24 april van start en duurde extra lang omdat de belangstelling niet zo groot leek. Inwoners van Druten konden zich eerst tot 6 juli inschrijven voor een glasvezelabonnement. Voor het slagen van de vraagbundeling was het nodig dat minimaal 25% van inwoners van Druten zich zou aanmelden. Omdat die grens niet gehaald was, werd de campagne verlengd tot 3 augustus.

En nu blijkt dat tijdens de verlengde glasvezelcampagne alsnog voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen om glasvezel te kunnen aanleggen. Dat is prettig voor Druten want de omliggende dorpen hadden al eerder groen licht gekregen voor glasvezel. Druten dreigde dus buiten de boot te vallen bij de aanleg van glasvezel door Delta Fiber Netwerk.

Als iedereen meedoet, gaat het in Druten in totaal om ongeveer 5.000 aansluitingen. Naar verwachting start de aanleg in het vierde kwartaal van dit jaar. Tegen het einde van 2021 moet de aanleg zijn afgerond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.