Nieuws

Druten moet het zonder glasvezelnetwerk doen

DrutenDe gemeente Druten zoekt naar alternatieven voor glasvezel omdat Reggefiber er niet wil investeren in een glasvezelnetwerk.

“We hebben diverse gesprekken gevoerd met Reggefiber, maar helaas heeft Reggefiber ons laten weten voorlopig geen glasvezelnetwerk te zullen aanleggen in Druten.”

Reggefiber blijkt niet bereid te investeren in de aanleg van het netwerk in Druten (circa 5500 aansluitingen) omdat KPN er enkele jaren geleden al heeft geïnvesteerd in VDSL, schrijft de gemeente. KPN is een belangrijke aandeelhouder van Reggefiber.

Daarnaast zijn andere factoren van invloed op de planning van Reggefiber, zoals bouwcapaciteit, kosten per woning (woningdichtheid), vraag van retailaanbieders die diensten op het netwerk willen aanbieden, financiers en wensen van andere aandeelhouders dan KPN.

Onlangs schreef Glasvezelgids al dat Druten aansluiting zoekt bij een glasvezelnetwerk voor non-profitinstellingen.

  1. Victor Oomens

    Ik heb zo’n VDSL aansluiting. Niet echt een alternatief, ik haal nog geen 20 Mbit. Hiervoor UPC gehad, maar wegens vele storingen weer terug naar KPN. Helaas, zonder glasvezel loopt Druten hopeloos achter.

  2. Willie

    In heel maas en waal hebben ze glasvezel. Ook in de kleine dorpen. In Druten kan het niet? Net zitten kijken voor glasvezel voor de zaak. Kan wel maar dan betaal je maar € 4500,00 per jaar….. Ik denk dat we hier in Druten over 2 jaar slagbomen kunnen zetten op de van Heemstraweg. Het nieuwe openluchtmuseum…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.