Nieuws

DSL-klanten T-Mobile/Tele2 krijgen mogelijk snel glasvezel

Ongeveer een half miljoen DSL-klanten van T-Mobile en Tele2 zullen mogelijk snel een overstap naar glasvezel kunnen maken. T-Mobile wil meer investeren in glasvezel.

Die plannen heeft T-Mobile CEO Søren Abildgaard vorige week onthuld tegenover journalisten. Daarnaast gaat T-Mobile ook werken aan een snellere uitrol van 5G en lage prijzen voor Nederlandse consumenten.

T-Mobile maakte in december vorig jaar bekend dat het Tele2 wil overnemen. Die overname ligt nog bij de Europese Commissie ter goedkeuring. Maar als die goedkeuring er is, liggen de plannen al klaar, zo verklaart Abildgaard van T-Mobile.

Abildgaard zegt dat de fusie tussen T-Mobile en Tele2 ruimte zal creëren om meer in de vaste markt te investeren en ook in glasvezel, schrijft Telecompaper. T-Mobile is bereid om de eigen footprint te vergroten en nog eens een half miljoen huishoudens op het actieve glasvezelnetwerk aan te sluiten, naast de bestaande 1,1 miljoen. Dit wordt met name gericht op gebieden waar T-Mobile en Tele2 al DSL-klanten hebben die geïnteresseerd zijn in een overstap naar glasvezel.

T-Mobile/Tele2 kan een aantrekkelijke partner zijn voor nieuwe glasvezelprojecten en zijn bestaande klanten benaderen voor vraagbundelingen, zegt Abildgaard. Daarmee wordt het gemakkelijker om aanleg rendabel te maken. T-Mobile lijkt daarmee aan te geven dat het op meer plaatsen bij lokale glasvezelprojecten als provider wil meedoen. Het bedrijf streeft naar het verkrijgen van ongeveer 2 miljoen glasvezelklanten. Op dit moment telt de combinatie T-Mobile/Tele2 ongeveer 1,1 miljoen glasvezelaansluitingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.