Nieuws

Duits kabelbedrijf biedt 1 Gbit/s abonnementen aan, wanneer volgt Ziggo?

Echt supersnel internet via de kabel kan dus wel. De Duitse kabelaar Unitymedia gaat in een tweede stad internet tot 1 Gbit/s aanbieden. Eerder gebeurde dit al in Bochum en daar wordt nu Frankfurt aan toegevoegd.

De hoge snelheden via de coax-kabel zijn mogelijk door het gebruik van de nieuwe coax-standaard DOCSIS 3.1. Dat maakt downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde en uploadsnelheden tot 50 Mbit/s mogelijk, schrijft Unitymedia, dat onderdeel is van Liberty Global.

De nieuwe snelheden zijn beschikbaar voor een kleine 400.000 huishoudens in Frankfurt, wat overeenkomt met 90% van de bewoners.

De standaardprijs voor 1 Gbit/s internet via Unitymedia bedraagt net geen 100 euro per maand. In Bochum wordt nu nog 50 euro gerekend, maar volgens het kabelbedrijf is dat een actieprijs.

In Nederland is Ziggo ook bezig met het testen en uitrollen van DOCSIS 3.1. Het is alleen niet bekend hoe ver het bedrijf daarmee is. VodafoneZiggo is een 50:50 joint venture van de Vodafone Group en Liberty Global.

foto: Unitymedia

  1. Eelco Gijze

    Bij T-Mobile Thuis kunnen ruim 1 miljoen Nederlandse huishoudens al voor 40 euro per maand een symetrische 750Mbit snelheid halen via glasvezel…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.