Nieuws

E-fiber zaait bloemen in bermen na glasvezelaanleg

E-fiber gaat na de aanleg van glasvezel in de buitengebieden in Brabant bloemenzaad uitstrooien in de bermen. De zaai-actie is het resultaat van het besluit van het glasvezelbedrijf om partner te worden van Bijenlandschap West Brabant.

Dit jaar wil E-Fiber ongeveer 500 km berm aanplanten met klaverzaad in projecten door heel Nederland (o.a. in Moerdijk, Zundert, Hoeksche Waard en Oss). In 2022 is de doelstelling om nog eens 500 km aan te planten.

In de bermen wordt gezaaid met rode en witte klavers om zo een bijdrage te leveren van het leefgebied van bestuivers. Zo ontstaat er een aaneengesloten netwerk en kleurrijk bloemenlint voor bijen. De bedoeling is dat er dit jaar ongeveer 500 km berm worden aangeplant met klaverzaad in projecten door heel Nederland (o.a. in Moerdijk, Zundert, Hoeksche Waard en Oss). In 2022 is de doelstelling om nog eens 500 km aan te planten.

E-Fiber wil op deze manier niet alleen bijdragen aan het verbeteren van het leefgebied van bijen en andere bestuivers, maar ook de CO2-voetprint tijdens de aanleg verkleinen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.