Nieuws

Eerste glasvezelaansluiting in Maarssen-Dorp

De eerste woning in Maarssen-Dorp is deze week door KPN NetwerkNL aangesloten op glasvezel. Het is de eerste van bijna 5.000 woningen die aangesloten kunnen worden.

Dankzij het initiatief van KPN gaat Maarssen-Dorp nu volledig over op glasvezel. De woningen van woningcorporatie Portaal waren al eerder aangesloten op het glasvezelnetwerk, meldt de gemeente Stichtse Vecht. KPN gaat nu circa 4.900 andere woningen in Maarssen-Dorp ook aansluiten op glasvezel. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden in Maarssen-Dorp na 14 weken afgerond.

Om de bewoners goed te informeren over glasvezel en de aanleg van het netwerk, organiseert KPN volgende week (21 oktober) nog een informatiebijeenkomst. Ook geeft een glasvezelmonteur dan een demonstratie van het aansluiten van de woning en laat hij zien hoe de apparatuur kan worden aangesloten op het glasvezelaansluitpunt.

Naast Maarssen-Dorp, gaat KPN NetwerkNL ook glasvezel aanleggen naar de circa 7.200 woningen in Maarssen-Broek. Daar beginnen de werkzaamheden voor eind oktober. Naar verwachting is tegen het einde van de zomer in 2020 heel Maarssen aangesloten op glasvezel.

foto: KPN NetwerkNL

  1. Ron van Londen

    Wij vallen ook onder maarssen maar geen glasvezel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.