Nieuws

‘Eigenaar kantoorpand moet glasvezelaansluiting toestaan’

Eurofiber mag toch een bedrijf in een kantorenpand op glasvezel aansluiten hoewel de eigenaar van het kantoorpand daar niet mee akkoord was.

Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vorige week bepaald. De ACM werd gevraagd een oordeel in deze kwestie te vellen. De zaak draait om het zakelijke glasvezelbedrijf Eurofiber en AQS NL Office.

Eurofiber wilde een klant die een bedrijfsruimte huurt in het pand van AQS aansluiten op glasvezel. AQS weigerde dat om dat de AQS en Eurofiber het niet eens konden worden over de plaats, het tijdstip en de wijze van de uit te voeren werkzaamheden, zoals voorgenomen kabelroutes, het plaatsen van een Fiber Distribution Box (FDB), een compensatieregeling voor het uitvoeren van de werkzaamheden en de toegang tot bepaalde ruimten in het gebouw.

Vervolgens stapte Eurofiber naar de ACM. De ACM heeft bepaald dat AQS moet gedogen dat Eurofiber in het gebouw van AQS kabels aanlegt ‘ten behoeve van de aansluiting van een klant van Eurofiber op zijn openbaar elektronisch communicatienetwerk’. Opvallend is dat het plaatsen van een FDB niet is toegestaan omdat hiervoor ‘een actuele noodzaak ontbreekt’.

De ACM bepaalt bovendien waar, wanneer en hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.