Nieuws

Eind dit jaar begint glasvezelaanleg in Koggenland

De ruim 22.000 inwoners van de gemeente Koggenland (vlakbij Enkhuizen) krijgen een glasvezelaansluiting. Glasvezelbedrijf E-Fiber heeft dat aangekondigd.

Het besluit volgt na de inschrijving voor glasvezel die eind oktober afliep in de kernen die samen de gemeente Koggenland vormen (Avenhorn, Berkhout, Bobeldijk, De Goorn, Grosthuizen, Hensbroek, Obdam, Oudendijk, Rustenburg, Scharwoude, Spierdijk, Ursem, Wogmeer en Zuidermeer).

Voorwaarde was dat minimaal 40% van de bewoners een abonnement zou afsluiten bij een aangesloten glasvezelprovider. En dat is gelukt. Dat betekent dat alle woningen en bedrijven in Koggenland gratis op het netwerk aangesloten kunnen worden. De providers betalen namelijk een deel van de abonnementskosten weer terug aan E-Fiber voor de aanleg van het netwerk.

Eind van dit jaar gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk van start, aldus E-Fiber. Tijdens de aanlegperiode kunnen inwoners nog zonder activeringskosten overstappen op een aangesloten glasvezelprovider naar keuze. Als bewoners een abonnement willen nadat het netwerk is aangelegd en aangesloten, dan kost het activeren van de aansluiting maximaal 350 euro.

foto: e-Fiber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.