Nieuws

Einde in zicht voor kopernetwerk van KPN

KPN gaat op termijn het kopernetwerk uitschakelen als de basis van het netwerk vervangen is door glasvezel. Begin 2023 stelt KPN op nagenoeg 2,4 miljoen adressen waar glasvezel ligt de koperverbinding buiten gebruik.

Klanten die op deze adressen nog gebruik maken van het kopernetwerk, kunnen door hun provider worden omgezet naar glasvezel. In enkele proefgebieden wordt het kopernetwerk al eerder uitgezet.

Het uitschakelen van het kopernetwerk heeft voor KPN zelf een belangrijk voordeel. Hierdoor hoeft het telecombedrijf op den duur namelijk nog maar één netwerk te onderhouden.

“Om als samenleving de vruchten te kunnen plukken van de digitalisering hebben we glasvezel nodig, de toekomstvaste technologie voor het vaste netwerk“, zegt Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer en lid van de Raad van Bestuur van KPN. “Daarom leggen we als bedrijf op grote schaal glasvezel aan en zullen we in gebieden waar glasvezel en koper ligt op termijn dit laatste netwerk uitzetten en de dienstverlening via een volledige glasvezelverbinding leveren.”

KPN benadrukt dat de aanleg van glasvezel intussen gewoon doorgaat. Op dit moment rolt KPN in ruim 70 gebieden glasvezel uit. Het bedrijf zegt klanten tijdig te zullen informeren voordat het kopernetwerk wordt uitgeschakeld.

foto: KPN NetwerkNL

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.