Nieuws

Eindhoven krijgt snelste glasvezelnetwerk

Inwoners van enkele delen van Eindhoven kunnen vanaf vandaag profiteren van symmetrische snelheden op het glasvezelnetwerk tot 600 Mbps. Het wordt daarmee het snelste glasvezelnetwerk van Nederland.

KPN introduceerde in januari al abonnementen tot 500 Mbps, maar in Eindhoven doen ze daar nog een schepje bovenop. 

De nieuwe snelheden in de Eindhovense gebieden Achtse Barrier, Acht en Blixembosch zijn mogelijk dankzij een pilot die het bedrijf Glasoperator samen met glasvezelprovider Wisper uitvoert.

“Juist in het innovatieve kennisgebied van Eindhoven willen we bewoners en ondernemers laten kennismaken met het snelste internet van Nederland”, stelt GlasOperator-directeur Ruud van den Oosterkamp.

Belichten
Glasoperator huurt de glasvezelkabels van het netwerbedrijf als Reggefiber en zorgt met behulp van belichting dat de kabels actief worden. Ook zorgt het voor de koppeling met dienstenaanbieders zoals internet service providers die er vervolgens hun diensten (zoals internettoegang, telefonie en HD-tv) op kunnen aanbieden.

GlasOperator is actief in steeds meer gemeenten waaronder Alphen aan den Rijn, Rotterdam, Vught, Nootdorp, Bilthoven en De Bilt en sinds kort dan ook in Eindhoven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.