Nieuws

Europese subsidiepot voor breedband groeit

Het Europese fonds dat de aanleg van glasvezel in buitengebieden subsidieert, groeit. Inmiddels is er al 420 miljoen euro beschikbaar.

De subsidiepot die voluit Connecting Europe Broadband Fund heet, wordt gevuld door de Europese Investeringsbank (EIB), de Europese Commissie, het Duitse KfW Bankengruppe, het Italiaanse Cassa Depositi e Prestiti en Caisse des Dépôts uit Frankrijk. Zij hebben inmiddels een bedrag van 420 miljoen euro verzameld. Het streven is om over 5 jaar een subsidiepot van tenminste 1 miljard euro te kunnen uitdelen.

Dat geld kan ingezet worden om relatief kleine breedbandprojecten in buitengebieden te steunen, schrijft de belangenorganisatie Fiber to the Home Council Europe. Dit alles bedacht om de Europese breedbanddoelen voor 2025 te halen want daarin is afgesproken dat iedereen in dat jaar toegang moet kunnen hebben tot internetverbindingen van tenminste 100 Mbit/s.

Het Connecting Europe Broadband Fund heeft het voornemen om tussen 2017 en 2021 ongeveer 7 tot 12 breedbandprojecten in Europa te steunen. Elk project van maximaal 150 miljoen euro kan daarbij een subsidie van 1 tot 30 miljoen euro aanvragen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.