Nieuws

Gaat Gennep het aantal glasvezelaanmeldingen niet halen?

De wolken boven het glasvezelinitiatief in Gennep lijken zich op te stapelen. De inschrijving voor glasvezel in Gennep is gesloten, maar de uitslag laat veel langer op zich wachten dan vooraf aangekondigd.

Gennep Glasvezel in een initiatief dat vanuit de gemeente Gennep is gelanceerd en gefinancierd, met als doel alle inwoners te voorzien van snel vast breedbandinternet van minimaal 100 Mbit/s. De inschrijving voor een glasvezelabonnement duurde aanvankelijk tot en met 31 december 2018.

Direct daarna werd gemeld dat de uitslag op 7 januari bekend zou worden gemaakt. Maar noch op de website, noch via social media is woensdag een uitslag van de telling van het aantal inschrijvingen gemeld. Het lijkt er daarom sterk op dat de ondergrens van de aanmeldingen niet gehaald wordt.

Voor het doorgaan van de aanleg van glasvezel is het nodig dat minimaal 35% van alle huishoudens zich inschrijft voor een glasvezelabonnement. Een deel van de kernen in de gemeente Gennep heeft dat gehaald of lijkt dat te gaan halen, zo bleek net voor Kerstmis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.