In de Limburgse gemeente Echt-Susteren komen klachten van bewoners over slecht herstelde straten na de aanleg van glasvezel. De oorzaak? Vooral onderaannemers met buitenlandse werknemers.
Gemeenteraadslid Jos Wackers van de fractie Lijst Samenwerking heeft schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over het herstel van de straten bij de glasvezelaanleg in de Limburgse gemeente. “Helaas bereiken ons op steeds grotere schaal klachten over de uitvoering en de afwerking van vooral het straatwerk dat noodzakelijk is voor de aanleg van de glasvezelleidingen”, schrijft Wackers.
“De meeste klachten hebben betrekking op de kwaliteit van het bestratingswerk, zowel op openbaar- als op particulier terrein. Op tal van plekken ligt straatwerk scheef of ongelijk. Dat ziet er niet alleen niet erg fraai uit (…) maar in sommige gevallen levert het ook gevaarlijke situaties op voor met name wandelaars.”
De verantwoordelijke wethouder van Echt-Susteren erkent dat er wel een aantal meldingen zijn binnengekomen bij de gemeente. “De klachten worden onmiddellijk doorgezet naar de aannemer en zo spoedig mogelijk en zo veel mogelijk naar tevredenheid van de melder afgehandeld.”
De oorzaak van de klachten over het straatwerk, weet Wackers ook aan te wijzen: “Met de inwoners wordt niet of nauwelijks gecommuniceerd over de start en de uitvoering van de werkzaamheden, met als gevolg dat bewoners geen gebruik kunnen maken van op- en inritten. Met name omdat in groten getale gebruik wordt gemaakt van onderaannemers met buitenlandse werknemers in dienst, is directe communicatie niet of nauwelijks mogelijk.”
Geef een reactie