Nieuws

Gemeente Helmond maakt concrete glasvezelplannen bekend

Gemeente Helmond legt tussen 2019 en 2021 in samenwerking met een commerciële partij glasvezel aan in de straten waar nog geen glasvezel ligt. Dat is het geval in de binnenstad, Dierdonk, Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond-West, ’t Hout en Warande, buitengebied en particulieren in de industriegebieden.

De gemeente werkt daarvoor samen met e-Quest. Beide partijen hebben elk een aandeel van 50% in het speciaal opgerichte bedrijf Glasvezel Helmond. Eerder kregen al een aantal wijken glasvezel. De gemeente vindt dat iedereen gebruik moet kunnen maken van snel internet en tegen betaalbare prijzen en daarom is het glasvezelproject opgestart. De bewoners kunnen kiezen uit het aanbod van de providers Trined, Plinq, Teleplaza en Breedband Helmond.

Volgende maand wordt de eerste wijk bekendgemaakt waar glasvezel aangelegd zal worden. De eerste werkzaamheden starten vervolgens in 2019. Begin 2019 volgt de bekendmaking van de tweede wijk, waarna de uitvoering start in het voorjaar 2019. Bewoners die glasvezel krijgen in hun straat worden te zijner tijd door Glasvezel Helmond geïnformeerd over de planning en werkwijze.

  1. R.Koeling

    Welke zijn de deelnemende providers in Brouwhuis?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.