Nieuws

Gemeente Nissewaard sleept Delta Fiber Netwerk voor de rechter

De gemeente Nissewaard gaat Glasvezel Buitenaf (tegenwoordig Delta Fiber Netwerk) dagvaarden, omdat het bedrijf de afspraken over de aanleg van glasvezel niet zou zijn nagekomen.

Delta Fiber Netwerk wordt ervan beschuldigd dat het de afspraken niet nakomt die in april 2019 met de gemeente zijn gemaakt over het aansluiten van panden in het buitengebied op het glasvezelnetwerk.

Na het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst in 2019 heeft het toenmalige Glasvezel Buitenaf een vraagbundeling uitgevoerd om te peilen hoeveel panden in het buitengebied aangesloten wilde worden op het glasvezelnetwerk.

Voorwaarde voor de aanleg van een glasvezelnetwerk was dat minimaal 50% van de bewoners in het buitengebied zich zou inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Uiteindelijk meldde 54% zich aan waarmee met de aanleg van het netwerk kon worden gestart, aldus de gemeente Nissewaard.

Vraagbundeling

In de overeenkomst is vastgelegd dat indien minimaal 50% van de bewoners in het buitengebied een glasvezelaansluiting wensten, deze panden ook daadwerkelijk aangesloten zouden worden. Bij de uitkomst van het onderzoek bleek dat er ruim voldoende deelnemers (meer dan 54%) waren en tot aanleg kon worden overgegaan.

Begin 2020 startte Glasvezel Buitenaf met de aanleg, maar voor de zomer van 2020 bleek dat Glasvezel Buitenaf een aantal van de adressen in het buitengebied niet zou aansluiten. Tot groot ongenoegen van Nissewaard. Er volgden gesprekken tussen de gemeente en Glasvezel Buitenaf maar dit leidde niet tot een akkoord.

Omdat een aantal adressen in het buitengebied wel zijn aangesloten door Glasvezel Buitenaf, start de gemeente nu een procedure om ook de aansluiting van de overige adressen te eisen, zoals is afgesproken. Het is nog niet bekend wanneer de rechter deze zaak in behandeling neemt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.