Nieuws

Gemeente Nissewaard sleept Delta Fiber Netwerk voor de rechter

De gemeente Nissewaard gaat Glasvezel Buitenaf (tegenwoordig Delta Fiber Netwerk) dagvaarden, omdat het bedrijf de afspraken over de aanleg van glasvezel niet zou zijn nagekomen.

Delta Fiber Netwerk wordt ervan beschuldigd dat het de afspraken niet nakomt die in april 2019 met de gemeente zijn gemaakt over het aansluiten van panden in het buitengebied op het glasvezelnetwerk.

Na het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst in 2019 heeft het toenmalige Glasvezel Buitenaf een vraagbundeling uitgevoerd om te peilen hoeveel panden in het buitengebied aangesloten wilde worden op het glasvezelnetwerk.

Voorwaarde voor de aanleg van een glasvezelnetwerk was dat minimaal 50% van de bewoners in het buitengebied zich zou inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Uiteindelijk meldde 54% zich aan waarmee met de aanleg van het netwerk kon worden gestart, aldus de gemeente Nissewaard.

Vraagbundeling

In de overeenkomst is vastgelegd dat indien minimaal 50% van de bewoners in het buitengebied een glasvezelaansluiting wensten, deze panden ook daadwerkelijk aangesloten zouden worden. Bij de uitkomst van het onderzoek bleek dat er ruim voldoende deelnemers (meer dan 54%) waren en tot aanleg kon worden overgegaan.

Begin 2020 startte Glasvezel Buitenaf met de aanleg, maar voor de zomer van 2020 bleek dat Glasvezel Buitenaf een aantal van de adressen in het buitengebied niet zou aansluiten. Tot groot ongenoegen van Nissewaard. Er volgden gesprekken tussen de gemeente en Glasvezel Buitenaf maar dit leidde niet tot een akkoord.

Omdat een aantal adressen in het buitengebied wel zijn aangesloten door Glasvezel Buitenaf, start de gemeente nu een procedure om ook de aansluiting van de overige adressen te eisen, zoals is afgesproken. Het is nog niet bekend wanneer de rechter deze zaak in behandeling neemt.

 1. Dan Gouweloos

  Deltafiber heeft deze praktijken overal gepleegd .Wij waren een van de eersten om ons aan te melden in de gemeente zuidplas eindelijk na jaren is het dan aangelegd echter alleen aan de andere zijde van de weg terwijl die al een stuk beter internet hadden als wij doordat de kabel van een andere centrale kwam .Wij hebben hier op een goede dag 1MB doordat de kabel door de drukke weg beschadigd is en wij ver van de centrale zitten . Er worden allerhande excuses aangevoerd zoals vervuilde grond na een bodemonderzoek door Stedin afgelopen zomer blijkt dit niet zo te zijn .
  Het is gewoon een kwestie van kosten en als je de reclames van Delta mag geloven heeft iedereen recht op snel internet voor als je bijvoorbeeld iets gaat mankeren zodat de zorg online kan plaatsvinden en wat te denken van het “nieuwe normaal”met thuiswerken dus dat is hier niet mogelijk

 2. Nicolette Neef

  Wat Delta doet klopt zowiezo niet, mijn ouders in Gouda werden aangesloten op glasvezel. Zij konden gewoon inschrijven dat ze het wilden hebben.

  Delta echter, bij ons in het buitengebied van Nissewaard, zegt dat wij verplicht zijn om een abonnement af te sluiten bij hun maatschappij.
  Alleen dan kunnen wij glasvezel krijgen en na een jaar kunnen we er van af.
  Doen we dit niet dan kost het rond de 400 euro later om het alsnog binnen te krijgen.

  Ik heb uitgerekend dat als ik anderhalf jaar mijn huidige abonnement behoud ik datzelfde bedrag uit spaar.

  Ik vind de abonnementen bij Delta in de tijd van vandaag, dat alles duurder wordt, echt te veel geld.
  Dus wacht ik rustig af wat er allemaal gaat gebeuren.
  Mijn huidige provider bevalt me en is niet duur incl. Tv en telefoon dus blijf ik voorlopig.
  En ik ben ook gewoon Online.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.