Nieuws

Gemeente Schagen blijft hopen op glasvezel

Glasvezelbedrijf E-fiber mag dan onlangs besloten hebben dat er geen glasvezelnetwerk in Schagen komt, de gemeente geeft de strijd om glasvezel nog niet op.

De inwoners blijken geen behoefte te hebben aan een gratis glasvezelaansluiting van E-Fiber. Tijdens een vraagbundeling schreef iets meer dan 15% van de bewoners zich in voor een glasvezelabonnement.

Vanwege de geringe belangstelling staakte E-fiber verder pogingen om Schagen te verglazen. Maar de gemeente gaat nu met een aantal andere marktpartijen in gesprek, meldt RTV Noord-Holland.

De gemeente vindt het jammer dat het plan is mislukt. “In tegenstelling tot de gemeenten Koggenland en Zeevang, waar E-Fiber wel voldoende aanmeldingen heeft gerealiseerd, wil het in de gemeente Schagen niet lukken. Dit vinden wij ontzettend spijtig”, aldus wethouder Hans Heddes tegen de regionale omroep.

Het mislukken van deze campagne met het bedrijf E-Fiber heeft de gemeente 81.000 euro gekost. Ze zijn hiermee binnen het gereserveerde bedrag gebleven. Er hoeft dus geen geld aan bijgedragen te worden, stelt NHnieuws.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.