Nieuws

Gemeente Zeevang moet niets hebben van Reggefiber

Bewoners van de gemeente Zeevang (Noord-Holland) zullen voorlopig geen glasvezelaansluiting van het netwerkbedrijf Reggefiber krijgen.

Dat is de conclusie van de verantwoordelijke wethouder Hans Schütt die zijn bedenkingen heeft bij de plannen van het bedrijf om alle Waterlandse gemeenten te verglazen.

Volgens de wethouder uit Zeevang is het businessmodel van Reggefiber te ondoorzichtig. Daarom tekent de gemeente niet de intentieovereenkomst met het netwerkbedrijf.

De overeenkomst is bedoeld om eerst draagvlak in alle  betrokken gemeenten te creëren. “De gemeente fungeert dan als een soort ’verkoopkantoor’ voor Reggefiber. De aanleg van glasvezel kan binnen vijf jaar gerealiseerd zijn maar als gemeente weet je niet tegen welke kosten. En ze weigeren een tipje van de sluier op te lichten”, aldus Schütt in het Noordhollands Dagblad.

En dus zal er in Zeevang, dat bestaat uit de dorpskernen Beets, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schardam en Warder, geen netwerk van Reggefiber komen.

Eerder deze week werd al bekend dat er plannen zijn om binnen vijf tot tien jaar in heel Noord-Holland Noord een glasvezelnetwerk aangelegd te hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.