Nieuws, Onderzoek

Gemiddelde snelheid bij glasvezelaansluiting: 41,3 Mbps

De Nederlandse breedbandinternetter krijgt gemiddeld 58 procent van de snelheid waarmee zijn internetprovider adverteert. De gemiddelde snelheid ligt bij glasvezel het hoogst, namelijk 41,3 Mbps.

Een jaar geleden bedroeg de gemiddelde downloadsnelheid bij glasvezel nog 40,8 Mbps en twee jaar geleden was dit 40 Mbps. Dit blijkt uit het onderzoek Dutch Broadband Speeds Q3 2011 van Telecompaper

Daarmee krijgt de glasvezelgebruiker nog altijd veel meer snelheid dan gemiddeld. Volgens Telecompaper lag in het derde kwartaal de downloadsnelheid van de Nederlandse breedbandgebruiker gemiddeld namelijk op 16,0 Mbps.

De daadwerkelijke downloadsnelheid in Nederland stijgt daarmee wel langzaam. In het eerste kwartaal bedroeg de gemiddelde downlink nog 15,5 Mbps. En in het derde kwartaal van 2010 was de gemiddelde downloadsnelheid nog 14,2 Mbps.

De snelste internetverbindingen zijn dus de glasvezelaansluitingen. Daarna volgen kabelaars Ziggo en UPC. Uit het onderzoek blijkt verder dat vrijwel elke Nederlandse breedbandgebruiker (95%)  nu een dsl-, kabel- of FTTH-aansluiting heeft met een aangeboden downloadsnelheid van 6 Mbps of hoger. Eind september 2010 was dit 88 procent.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.