Nieuws

Gigabit-abonnementen zijn goedkoper geworden

internetsnelheid-test

Wie een glasvezelabonnement gaat uitkiezen, doet er misschien wel verstandig aan om het snelste pakket te kiezen. Veel internetabonnementen zijn het afgelopen jaar namelijk duurder geworden, behalve de snelste pakketten van 1000 megabit per seconde (Mbps, oftewel 1 Gbps).

KPN verhoogde per 1 juli 2021 de prijzen van veel glasvezelabonnementen. Het grootste pakket van 1 Gbit per seconde werd als enige pakket juist goedkoper. De prijs daarvoor daalde met 7,50 euro per maand.

De verklaring van KPN hiervoor is dat de behoefte aan bandbreedte enorm is toegenomen. En daarom zou het telecombedrijf de prijs van 1 Gbps-internet hebben verlaagd.

Ook bij Ziggo daalde het duurste en snelste internetabonnement met maximaal 5,50 euro per maand. En ook bij Delta, dat zelfs snelheden tot 8 Gbps aanbiedt, zijn de kosten voor het snelste gigabit-abonnement maandelijks 7,50 euro goedkoper geworden.

Wat kost het dan?

Ter vergelijking: Bij KPN kost een 1Gbit-internetabonnement 57,50 euro per maand, bij Ziggo 65,50 euro per maand en bij Delta kost een 8 Gig-internetabonnement 67,50 euro per maand. Het pakket met 1 Gig krijg je voor 45 euro per maand. Overigens biedt Tweak al een 1 Gbit-internetabonnement aan vanaf 41 euro per maand.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.