Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Gigabit-snelheid via coax voor Den Bosch en Deurne

VodafoneZiggo heeft de downloadsnelheid van 1 gigabit per seconde (1 Gbps) nu ook mogelijk gemaakt voor ongeveer 72.000 huishoudens in Den Bosch en Deurne.

De afgelopen tijd werd het kabelnetwerk in Den Bosch en Deurne technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 108.079 nieuwe connectoren en vervingen ruim 10.088 aansluitkabels in 5764 straatkasten.

VodafoneZiggo streeft ernaar om in de loop van 2022 alle klanten toegang te bieden tot de downloadsnelheid van 1 Gbp via het bestaande netwerk. Bij het opwaarderen van het coax-netwerk is het niet nodig om de straat open te breken. Dankzij de vernieuwingen schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio’s aan. De 1 Gbp/s downloadsnelheden in Den Bosch en Deurne zijn dan ook per direct beschikbaar.

Met de DOCSIS 3.1-technologie die Ziggo gebruikt, worden binnen een aantal jaar snelheden tot zelfs 10 Gbps mogelijk. Ook de uploadsnelheden die nu nog begrensd zijn op 40 Mbps, gaan ‘op termijn’ omhoog, belooft VodafoneZiggo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.