Nieuws

Glaspoort en VolkerWessels Telecom willen bedrijventerreinen verglazen

VolkerWessels Telecom en Glaspoort gaan in vier provincies een groot aantal bedrijventerreinen op glasvezel aansluiten. Samen streven ze ernaar om de komende 5 jaar ongeveer 97.000 zakelijke aansluitingen te realiseren.

“We zijn verheugd dat we samen met VolkerWessels Telecom, één van onze strategische partners, kunnen starten met het realiseren van Glaspoorts ambitie om in de komende jaren circa 1.400 bedrijventerreinen aan te sluiten op glasvezel”, verklaart Martin Wanschers, COO van Glaspoort. Het bedrijf heeft samen met VolkerWessels Telecom een overeenkomst gesloten voor de aanleg van glasvezel op bedrijventerreinen in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

De bedrijventerreinen krijgen de beschikking over een open glasvezelnetwerk. Dit betekent dat het netwerk open is voor alle providers die via het glasvezelnetwerk van Glaspoort telecomdiensten willen aanbieden aan hun zakelijke klanten.

Het eerste bedrijventerrein waar VolkerWessels Telecom en Glaspoort aan de slag gaan, is Kreitenmolen in Udenhout. De werkzaamheden starten naar verwachting in maart 2022. Het voornemen is om in totaal circa 265 glasvezelaansluitingen op Kreitenmolen te realiseren.

De aanleg van glasvezel op bedrijventerreinen is nog wel eens een uitdaging. Door de grotere afstand tussen bedrijfspanden is de uitrol van glasvezel op bedrijventerreinen vaak duurder dan in woonwijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.