Nieuws

Glasvezel buitenaf dreigt Regio Rivierenland met rechtszaak

Glasvezel buitenaf is gefrustreerd dat de gemeenten in de Regio Rivierenland een glasvezelnetwerk laten aanleggen in samenwerking met Digitale Stad Rivierenland. Glasvezel buitenaf dreigt zelfs met een rechtszaak.

De brief die Glasvezel buitenaf naar raadsleden heeft gestuurd, lijkt vooral verwarring te veroorzaken, blijkt uit een verhaal van Het Kontakt. In de brief beklaagt Glasvezel buitenaf zich erover dat de gemeenten voor een glasvezelplan met Digitale Stad hebben gekozen.

Glasvezel buitenaf bestrijdt het idee dat er vanuit de markt geen interesse zou zijn geweest voor het aanleggen van glasvezel in het gebied. Alleen wilde het glasvezelbedrijf een andere glasvezelconstructie.

Volgens de Zaltbommelse wethouder Kees Zondag, regionaal portefeuillehouder voor dit project, is er geen sprake van staatssteun. “Door die term te gebruiken strooit Glasvezel Buitenaf zand in de ogen van de raadsleden. We krijgen helemaal geen Europees geld, we hadden alleen toestemming nodig”, zo stelt hij in de krant.

Een van de redenen om voor de samenwerking met Digitale Stad te kiezen, was omdat die partij een echt open netwerk aanlegt, volgens Zondag. “Glasvezel Buitenaf legt alleen glasvezel aan bij adressen die nu reageren op hun aanbod. Dat mag, maar het is niet te vergelijken met ons breedbandproject. Door de kritiek die ze leveren, frustreren ze ons project.”

De komende weken beslissen de acht gemeenteraden die in deze regio vallen, over het oprichten van de gemeenschappelijke regeling en dus de aanleg van glasvezel door Digitale Stad. Als de gemeenteraadsleden met de huidige plannen instemmen, gaat Glasvezel Buitenaf procederen, zo staat in de brief. Projectleider Kees Zondag is er echter van overtuigd dat er volgend jaar gestart kan worden met de aanleg van het breedbandnetwerk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.