Nieuws

Glasvezel buitenaf start vraagbundeling zonder contract met gemeenten

De vraagbundeling in de regio Arnhem-Nijmegen is bij bewoners van Overbetuwe en Lingewaard als een verrassing gekomen. De organisatie Glasvezel buitenaf heeft namelijk nog geen overeenkomst met de gemeente ondertekend.

Dat betekent dat Glasvezel buitenaf formeel nog geen toestemming heeft om glasvezel in de gemeente aan te leggen. Overigens mag een marktpartij dan wel al een inschrijving voor glasvezel organiseren.

“We zijn blij dat ook het buitengebied nu aangesloten kan worden op glasvezel! We maken daarom op dit moment samen met de andere gemeenten in de regio Arnhem – Nijmegen afspraken over de aanleg hiervan”, stelt de gemeente Overbetuwe. Volgens de gemeente wordt er nog onderhandeld over de voorwaarden voor het aanleggen van de netwerkkabels, zoals de graafdiepte, eventuele herstelkosten en een 100% dekkingsgraad.

In Lingewaard is de situatie gelijk aan die in Overbetuwe.

Maandag meldde Glasvezelgids al dat Glasvezel buitenaf glasvezel wil aanleggen in het buitengebied van in (delen van) de gemeenten Arnhem, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden en Zevenaar, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Wijchen.

Naar verwachting komt er in de loop van oktober meer duidelijkheid over de partij die uiteindelijk glasvezel in het buitengebied gaat aanleggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.