Nieuws

Glasvezel in Zoetermeer en Putten

De initiatieven voor glasvezel schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Reggefiber heeft onlangs een deel van de woningen in de wijk Oosterheem in Zoetermeer aangesloten op het pas gelegde glasvezelnetwerk.

Hoewel de stichting Fiberpoint-Zoetermeer nog niet klaar is met de inventarisatie van geïnteresseerden, is de aanleg al gestart, schrijft Dichtbij.nl.

Ook in Putten is de aanleg van glasvezel gestart. En dat is opvallend omdat de doelstelling van de vraagbundeling nog niet was bereikt. Toch vond Reggefiber genoeg deelnemers voor het project om het plan uit te voeren, meldt De Stentor. Vooralsnog lijkt alleen aanleg van glasnetwerk in het Puttense buitengebied niet rendabel.

Ook de buurgemeenten Harderwijk en Ermelo zijn druk met glasvezel. In Harderwijk en Ermelo zijn nu ook burgerinitiatieven gestart. Algemeen geldt voor Reggefiber dat tenminste 30 procent van de huishoudens in het aansluitgebied een glasvezelabonnement moeten willen voor de aanleg financieel interessant wordt.

 

[adsenseyu1]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.