Nieuws

Glasvezel voor alle Brabantse scholen

Alle 1200 scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs in Brabant kunnen binnenkort via een supersnelle glasvezelverbinding internetten en televisie kijken.

Dat is het resultaat van een overeenkomst die Schoolnet Brabant deze week heeft ondertekend samen met Ziggo en Glas Maatschap Brabant.

Glas Maatschap Brabant gaat alle scholen in Zuid-Oost Brabant van glasvezel voorzien. Ziggo doet dit voor de overige scholen in Brabant. Als de aanleg is afgerond, zijn in totaal 1.200 scholen aangesloten op het glasvezelnetwerk Brabant.

Daarmee wordt tevens een van de speerpunten van Schoolnet Brabant werkelijkheid. De provincie is opdrachtgever van Schoolnet Brabant die onder meer als doelstelling heeft om tegen een scherpe prijs breedband internet aan het onderwijs te kunnen aanbieden.

[adsenseyu1]

Volgens de betrokken partijen is de breedbandverbinding ‘een mooie eerste stap’, maar komt het er nu vooral op aan wat scholen met diezelfde verbinding gaan doen. “Oriënteer je op de mogelijkheden die breedband je biedt” adviseert een woordvoerder van Ziggo.

Volgens het Glas Maatschap Brabant gaan ontwikkelingen op het gebied van communicatie snel. En wordt daar met deze breedbandverbinding door Schoolnet Brabant goed op ingespeeld.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.