Nieuws

‘Glasvezel Zuidenveld wordt niet verkocht’

Het glasvezelnetwerk van stichting Glasvezel Zuidenveld wordt niet verkocht. Met die mededeling probeert de stichting de onrust onder leden weg te nemen.

Het bericht van afgelopen week dat KPN het glasvezelnetwerk van Sterk Midden-Drenthe heeft overgenomen, leidde bij een aantal leden van Glasvezel Zuidenveld (bij Coevorden) tot verontruste reacties.

‘Gaan jullie ons ook verkopen als de laatste woning is aangesloten?’, was de meest gestelde vraag. “Dat gaat niet gebeuren”, verzekert Jaap Ruier, voorzitter van stichting Glasvezel Zuidenveld.

“Met meer dan 100 vrijwilligers hebben we ons de afgelopen jaren geleden ingezet om glasvezel in het buitengebied van Coevorden te krijgen. Het is prachtig dat dit is gelukt. We hebben nu al zo’n 53% abonnees en de laatste woning wordt in juli/augustus volgend jaar aangesloten.”

De stichting is er trots op dat al die uren hebben geleid tot een goed werkend glasvezelnetwerk dat van en voor de bewoners is. Hoewel dat formeel niet helemaal zo is, want de bewoners hebben slechts 20% van de aandelen van Glasvezel Zuidenveld BV. De gemeente Coevorden bezit 40% en netwerkbeheerder Rendo (RE-NET) heeft ook 40%.

De bewoners zouden eventuele plannen om het netwerk te verkopen, kunnen tegenhouden. Maar op dit moment is noch Rendo noch de gemeente van plan om het netwerk te verkopen. “Omdat we niet van plan zijn om het netwerk te verkopen, is overname dan niet zo interessant voor de KPN’s van deze wereld.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.