Nieuws

Glasvezelaanleg De Fryske Marren bijna klaar

De aanleg van glasvezel in de Friese gemeente De Fryske Marren is bijna afgerond. Dat laat Delta Fiber Netwerk in een update weten.

Het schouwen van de woningen in de aanleggebieden van De Fryske Marren is volledig afgerond. Dat geldt ook voor het plaatsen van de vele verdeelstations voor glasvezel. De meeste PoP-locaties zijn inmiddels klaar om de glasvezelsignalen naar de huizen door te geven.

Alleen de aanleg naar de huizen is nog niet helemaal klaar. Inmiddels is ongeveer 85% van het graafwerk achter de rug. Aannemer BAM Infra Telecom graaft de laatste stukken nog in Delfstrahuizen en Rijs.

Ook zijn nog niet alle huizen die zich hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting, aangesloten op het nieuwe netwerk. De monteurs moeten nog huisaansluitingen plaatsen in de omgeving Elahuizen en Oudemirdum. Vanaf juni gaan de monteurs verder in de buurt van en Rijs en Oosterzee.

Voor de bewoners is het te hopen dat de aanleg snel afgerond kan worden, want aannemer BAM Infra Telecom gaat van week 30 tot en met week 32 dicht vanwege de zomervakantie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.