Nieuws

Glasvezelaanleg in gebied Meierijstad flink vertraagd

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Meierijstad (Schijndel, St. Oedenrode en Veghel) en Sint-Michielsgestel loopt zeker 8 tot 12 maanden vertraging op. Tot ongenoegen van bewoners.

De aanleg wordt keer op keer uitgesteld, klaagt iemand in het Brabants Dagblad. ”Wij zouden nu al lang en breed glasvezel moeten hebben, maar onlangs kreeg ik te horen dat wij pas rond juni 2020 aan de beurt zijn. Hier balen we stevig van.”

Begin oktober meldde Glasvezel buitenaf dat de aanleg tijdelijk was stilgelegd omdat afspraken over de uitvoering van werkzaamheden niet werden nagekomen.

Die vertraging lijkt nu dus nog veel langer te gaan duren. Een woordvoerder van Glasvezel buitenaf vertelt in de krant waar de vertraging door is veroorzaakt. “Vergunningen kwamen later binnen en we hadden last van onder meer de hittegolf en de eikenprocessierups.”

Maar er is hoop op een goede afloop, stelt Glasvezel buitenaf. “In Sint-Michielsgestel verloopt alles wel volgens schema. En in het tweede kwartaal van 2020 zijn alle ruim 2.000 bewoners van de buitengebieden in Meierijstad ook aangesloten.”

Glasvezel buitenaf lijkt er ook niet veel aan te doen om bewoners te informeren. De webpagina over het deelgebied Meierijstad en Sint-Michielsgestel is namelijk verwijderd sinds de website van Glasvezel buitenaf in oktober werd vernieuwd.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.