Nieuws

Glasvezelaanleg in Noordoost Veluwe gestart

De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Noordoost Veluwe is op 1 april begonnen. Het gaat om de buitengebieden van de gemeenten Heerde, Hattem, Epe en Olst-Wijhe.

De eerste schop ging maandag in Heerde de grond in. In het gebied werd in september vorig jaar al de benodigde aantal aanmeldingen gehaald om de aanleg financieel rendabel te maken. Uiteindelijk heeft 57% van de bewoners en bedrijven in het gebied zich aangemeld.

Aannemer Van Gelder gaat het glasvezelnetwerk aanleggen in Noordoost Veluwe. Zij gaan ruim 2900 aansluitingen realiseren en 538 kilometer graven of boren om het buitengebied van Noordoost Veluwe van glasvezel te voorzien.

De eerste huishoudens kunnen naar verwachting voor het einde van het jaar gebruik maken van glasvezeldiensten. Rond de zomer van 2020 is het hele buitengebied van Noordoost Veluwe van glasvezel voorzien.

Noordoost Veluwe is het vierde gebied in de Veluwe waar Glasvezel buitenaf aan het werk gaat. De andere gebieden zijn Noordwest Veluwe, Vallei en Veluwe Midden en Veluwe Noord en Kampen Zuid.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.