Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Glasvezelaanleg KPN en T-Mobile botst in Haagse woonwijk

KPN en T-Mobile zitten elkaar in de weg bij de aanleg van glasvezel in een Haagse wijk. En daarom wordt er gezocht naar een samenwerking.

In de wijk Segbroek in Den Haag zijn zowel KPN als T-Mobile bezig om glasvezel aan te leggen. Toen de eerste graafwerkzaamheden en bewonerscommunicatie in deze Haagse wijk door KPN was gestart, begon T-Mobile met de grootschalige aanleg van een eigen glasvezelnetwerk.

Volgens TotaalTV klagen sommige buurtbewoners dat er zoveel tijd zit tussen de voorbereidende werkzaamheden en het aansluiten van woningen op glasvezel. Die vertraging komt onder meer omdat KPN de aanleg van glasvezel in die wijk tijdelijk heeft stopgezet, aldus een woordvoerder van KPN tegenover TotaalTV.

Die tussenpauze heeft KPN ingelast omdat T-Mobile ook bezig is met glasvezel en de partijen elkaar in de weg zitten. “Het is beleid van KPN om dan in gesprek te gaan met deze partij om te bekijken wat mogelijkheden zijn. Die gesprekken lopen nog”, zo stelt KPN. Wat de uitkomst van deze gesprekken ook zal zijn, KPN blijft er naar eigen zeggen naar streven om de bewoners van Segbroek diensten te leveren over een glasvezelnetwerk.

Alternatief

Overigens biedt Ziggo vanaf 11 februari in heel Den Haag via de kabel grotendeels vergelijkbare snelheden aan die ook via glasvezel mogelijk zijn. Bij Ziggo Gigabit-internet is de downloadsnelheid maximaal 1000 megabit per seconde (1000 Mbps oftewel 1 Gbps), alleen is de uploadsnelheid bij Ziggo wel beperkt tot maximaal 50 Mbps.

foto: T-Mobile

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.