Nieuws

Glasvezelaanleg ligt stil tijdens vorstperiode

Hoewel de winter heel het land sinds enkele dagen stevig in de greep heeft, lijkt het winterweer vooralsnog geen grote gevolgen te hebben voor de aanleg van glasvezel.

De aanleg van glasvezel is uiteraard tijdelijk stilgelegd. Zolang er vorst in de grond zit, kan er niet worden gegraven, bevestigt een woordvoerster van Delta Fiber Nederland. “Voor de meeste gemeenten geldt een ‘breekverbod’, dus er mag om die reden ook niet in de grond worden gewerkt”, reageert ze tegenover Glasvezelgids.

Mogelijk kan het plaatsen van de huisaansluitingen en het schouwen van woningen wel weer snel worden opgestart. Dat hangt af van de hoeveelheid sneeuw die er ligt in een regio en het verschilt per aannemer.

Ook bij KPN wordt er bij strenge vorst geen glasvezel uitgerold. “Voorlopig heeft dat geen ernstige gevolgen voor de planning, want in de planning zit ook een beetje vertraging ingecalculeerd”, zo laat een KPN-woordvoerder desgevraagd weten.

Als er langer dan drie weken niet gegraven kan worden, dan heeft dit meestal wel gevolgen voor de planning van de aanleg. “Maar gelukkig komen lange periodes van vorst niet zo vaak voor”, aldus KPN.

Mocht de planning in een gebied toch gewijzigd worden door de vorst, dan worden de betrokken bewoners daar uiteraard van op de hoogte gebracht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.