Nieuws

Glasvezelaanleg ondervindt hinder van eikenprocessierups

De aannemer Van Gelder Telecom B.V. die op dit moment glasvezel aanlegt in het buitengebied van Son en Breugel, Nuenen en Gemert-Bakel ondervindt last van de eikenprocessierups.

De aanleg van glasvezel gaat door, maar in een omgeving met eikenbomen is dit niet altijd mogelijk vanwege de vele processierupsen. De werkzaamheden worden dan noodgedwongen hierop aangepast of tijdelijk stilgelegd.

Deze week werd bekend dat de overlast van de eikenprocessierups dit jaar zeker drie keer zo groot is als in 2018. Daarom heeft de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit besloten hiervoor een klachtenmeldpunt in het leven te roepen.

Ook de tropische temperaturen van deze week spelen parten bij de aanleg van glasvezel. Als het nodig is, past de aannemer het schema van de werknemers tijdelijk hierop aan.

Overigens is de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Son en Breugel, Nuenen en Gemert-Bakel al bijna afgerond. In Lieshout en Nuenen zijn de werkzaamheden zo goed als klaar en maken veel klanten al gebruik van glasvezeldiensten, zo laat Glasvezel buitenaf weten. In de overige gebieden is de aannemer tot bijna klaar met het aanleggen van huisaansluitingen.

foto: GGD

  1. B. Goossens

    Interesante site voor onze afdeling SHEQ binnen Spie organisatie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.