Nieuws

Glasvezelaanleg regio Rivierenland start dit najaar

Er komt glasvezel in het buitengebied van de regio Rivierenland. Hoewel de deadline nog niet was gepasseerd, wist RegioTV Tiel dit weekend al te melden dat er voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen.

De afgelopen weken hebben inwoners van kleine kernen en de buitengebieden van de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel zich aangemeld voor het glasvezelproject van Regio Rivierenland met Digitale Stad. De minimale deelname voor doorgang van het project (50%) is gehaald, volgens de Tielse omroep.

Of er echt glasvezel komt, hangt nu nog van de betrokken gemeenteraden af. Zij moeten na de zomervakantie stemmen over het opzetten van een gezamenlijke uitvoeringsorganisatie die zich gaat bezighouden met de aanleg en het beheer van het netwerk.

Eerder dreigde het snelle internet voor het buitengebied in het water te vallen toen de aanbesteding voor de aanleg, onderhoud en beheer mislukte. Regio Rivierenland moest daarom de Europese Commissie toestemming vragen. Die is er kennelijk gekomen, en nu zouden alleen de gemeenteraden nog een definitief besluit moeten nemen over een gemeenschappelijke samenwerking.

Als de gemeenteraden instemmen, zal nog dit jaar met de aanleg van het glasvezelnetwerk worden gestart.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.