Nieuws

Glasvezelaanleg rondom Coevorden toch begonnen

In het Drentse Sleen is deze week de aanleg van glasvezel begonnen. En dat was toch nog een beetje een verrassing.

Zo’n twee weken geleden kwamen de eerste grondwerkers vanuit Erm het dorp binnen. In de wijk Broekveld werd een begin gemaakt met de graafwerkzaamheden. En dat is nog best een verrassing, aldus ene lokale nieuwssite.

Eerder werd namelijk gemeld dat een aantal bewoners bezwaar hadden gemaakt tegen graafactiviteiten in hun tuin. Omdat het in Sleen om een redelijk grote groep ging waarvoor een oplossing bedacht moest worden, besloot de aannemer niet te wachten en eerst de activiteiten in Aalden uit te voeren. De planning van de aanleg in Sleen werd daarom uitgesteld.

Er is inmiddels een oplossing gevonden, aldus sleen.nu. Volgens een woordvoerder van aannemer Siers mag men een geul graven in de goot van de straat. Dit gebeurt alleen indien tuinen doorlopen tot aan de straat. Nadat de gemeente Coevorden hiervoor groen licht had gegeven, kon de aannemer toch eerst naar Sleen.

Het streven is om eind augustus 2021 alle dorpen en buitengebieden in de gemeente Coevorden te hebben voorzien van glasvezel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.