Nieuws

Glasvezelaanleg van start in Delft, Amstelveen en Oosterhout

KPN NetwerkNL is vorige week in Delft, Amstelveen en Oosterhout gestart met de aanleg van glasvezelnetwerken.

Vrijdag ging de schop in de Delftse wijk Voorhof als eerste de grond in. In totaal realiseert KPN meer dan 50.000 glasvezelaansluitingen voor de huizen in Delft. Voor de circa 8.000 aansluitingen in de wijk Voorhof, wordt ongeveer 25 kilometer aan geulen gegraven voor de glasvezelkabels. De werkzaamheden zijn nu begonnen in de Frederik van Eedenlaan. Naar verwachting is de hele wijk in oktober 2022 aangesloten. Hierna volgen Hof van Delft, Centrum en Tanthof. Volgens planning zijn de werkzaamheden in Delft begin 2024 voltooid.

Ook in Amstelveen is vorige week een begin gemaakt met de aanleg van glasvezel. De openingsceremonie vond plaats aan de Carmenlaan in de wijk Bankras. In Amstelveen zullen de komende jaren ongeveer 37.000 huishoudens worden aangesloten op glasvezel.

En tot slot is KPN ook begonnen met de aanleg van glasvezel naar circa 20.000 woningen in Oosterhout. De werkzaamheden zijn gestart in het centrum van Oosterhout. Hierna volgen de Vogelbuurt, Kastelenbuurt, Kruidenbuurt, Sterrenbuurt, Donkenbuurt, Beembenbuurt, Schildersbuurt, Larenbuurt, Dammenbuurt, Staatsliedenbuurt, Molenbuurt en Leijsenakker. De aanleg in Oosterhout moet in 2022 worden afgerond.

Lees ook: KPN belooft glasvezel in 1000 dorpen voor eind 2026

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.