Nieuws

Glasvezelcampagne in Oldambt gestart

Oldambt

Glasvezelorganisatie GlasDraad en het initiatief Oldambt Verbindt willen glasvezel aanleggen in de kleine kernen en het buitengebied van het Groningse Oldambt. De inschrijving voor een glasvezelabonnement duurt nog tot eind november.

Hoewel het een groot en uitgestrekt gebied is, is het de bedoeling om zowel in de kleine kernen als in het buitengebied glasvezel aan te leggen. In totaal gaat het om 10 kernen en ongeveer 500 adressen in het buitengebied.

Hogere kosten

In het gebied wordt onderscheid gemaakt tussen adressen met coax-aansluiting (veelal in de kleine kernen) en adressen zonder coax-aansluiting (veelal in het buitengebied), vanwege het grote verschil in graafafstanden.
Vanwege die hogere aansluitkosten in het buitengebied moeten huishoudens zonder coax-aansluiting een hogere vastrechtvergoeding betalen. Deze is eenmalig 2.300 euro (plus de reguliere kosten voor het abonnement bij een provider). Ook is het mogelijk om eenmalig 100 euro te betalen en daarna maandelijks 20 euro, naast de gebruikelijke abonnementskosten. Een derde mogelijkheid is de afkoop van de vastrechtvergoeding in 2 termijnen van 1.200 euro.

Adressen die wel een coax-aansluiting krijgen een eenmalige vastrechtvergoeding van 300 euro of in 2 termijnen van 160 euro, plus de gebruikelijke abonnementskosten bij een provider.

Als 50% van het totale gebied zich aanmeldt vóór 30 november 2020, gaat de aanleg van glasvezel in Oldambt door.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.