Nieuws

Glasvezelinternetters streamen zich suf

Er blijken opvallende verschillen te bestaan tussen internetters met een glasvezelverbinding en zij met een andere verbinding.

Het belangrijkste verschil is de consumptie van online video. Glasvezelinternetters blijken meer video op internet te kijken en meer apps te downloaden dan andere internetters. Dat blijkt uit een studie onder Zweedse internetters van 18 jaar en ouder. De onderzoekresultaten zijn vorige week gepresenteerd tijdens het FTTH Conference 2018 in het Spaanse Valencia.

Niet alleen kijken internetgebruikers met een glasvezelverbinding meer online video en downloaden ze meer programma’s, ook zijn ze 11% actiever op internet dan mensen met een andere breedbandverbinding. Op bijna alle activiteiten scoren ze hoger dan internetters zonder glasvezel (zie onderstaande grafiek).
Ook blijken glasvezelinternetters meer apparaten te bezitten die ze met internet verbinden, zoals smartphones, tablets, laptops en smartwatches.

Sneller

Volgens onderzoekers hebben virtual reality (VR) en augmented reality (AR) programma’s al snel internetverbindingen van 100 tot 200 Mbit/s nodig. De verwachting is dat toekomstige applicaties symmetrische verbindingen van 1 Gbit/s of meer nodig hebben.

Uit de onderzoeksresultaten (pdf) blijkt ook dat slechts 13% van de Zweedse ondervraagden bewust niet voor een glasvezelaansluiting heeft gekozen. 94% van de ondervraagden zonder glasvezel zou glasvezel wel overwegen als het in hun woongebied beschikbaar was.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.