Nieuws

Glasvezeloverleg in Sittard-Geleen duurt al weken

Na een maand lijkt de gemeente Sittard-Geleen nog steeds geen overeenkomst te hebben getekend met een glasvezelpartij.

De gesprekken met twee marktpartijen waren vorige maand al ‘in een afrondende fase’. “Hun aanbod wordt beoordeeld op kostendekkendheid én op kwaliteit. Beide partijen wijken af van de standaardprocedure voor het leggen van kabels en leidingen binnen de gemeente. Inhoudelijk moet daarom worden getoetst of de uitvoering kwalitatief voldoende gewaarborgd is en welke risico’s de gemeente loopt”, schreef de gemeente vorige maand in een brief. Kennelijk is er sindsdien niet veel gebeurd want er is daarna niets meer gemeld over glasvezel.

Mogelijk onderhandelt de gemeente met Limburg Glasvezel, een samenwerking waarbij E-Fiber is betrokken. Andere voor de hand liggende marktpartijen zijn KPN Netwerk en Delta Fiber Netwerk.

Volgens het college van B&W van Sittard-Geleen starten de glasvezelcampagnes pas als er een overeenkomst is getekend. Toch is vooruitlopend op een eventuele overeenkomst één partij in een stadsdeel begonnen met het werven van klanten. De website van wijkraad Born West bevestigt dat het in ieder geval gaat om Delta Fiber Netwerk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.