Nieuws

Glasvezelstrijd dreigt in Scherpenzeel

Glasvezel-kabel-aanleg-lint-EF

De gemeente Scherpenzeel dreigt het zoveelste dorp te worden waar een strijd woedt tussen glasvezelmarktpartijen. Terwijl Delta Fiber Netwerk er al bezig is met de aanleg van een glasvezelnetwerk, heeft KPN ook plannen om een eigen glasvezelnetwerk aan te leggen.

In Scherpenzeel worden 3.800 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk van Delta Fiber. Het graafwerk en het aanleggen van de kabels wordt gedaan door aannemer BAM. De verwachting is (met eventuele uitloop door weersomstandigheden) dat de werkzaamheden eind maart gereed zijn.

Maar daar komt KPN nu bij, zo blijkt uit een bericht van de Woudenberger. De gemeente bevestigde eerder al de komst van KPN als glasvezelpartij. “Ook andere glasvezelaanbieders kunnen zich melden. Zij maken dan geen gebruik van het al aanwezige glasvezelnetwerk, maar leggen zelf weer een netwerk aan. De gemeente kan dit niet tegenhouden, want glasvezel valt onder de Telecomwet. De gemeente sluit wel van te voren met een aanbieder een samenwerkingsovereenkomst. Hierin wordt onder meer het toezicht en het budget hiervoor vastgelegd”, aldus de gemeente.

KPN NetwerkNL legt dus een nieuw glasvezelnetwerk aan naast de bestaande kabels. De verwachting is dat KPN eind mei gaat beginnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Scherpenzeel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.