Nieuws

Gratis glasvezelverbinding in veel Nederlandse hotels

Hotelgasten die gratis gebruik kunnen maken van glasvezelinternet tijdens hun verblijf drie keer zoveel internetten dan zonder die mogelijkheden. De Accor Groep heeft maandag daarom 27 hotels voorzien van supersnel glasvezelinternet.

Het gaat onder meer om hotels van Novotel, Mercure en Ibis. Gasten krijgen daar gratis een supersnelle internetverbinding dankzij een samenwerking met Eurofiber. Uit een proefperiode in een aantal hotels is gebleken dat er een verdrievoudiging van het internetgebruik optreedt als er gratis kan worden gesurfd.

Niet alleen verbetert Accor de snelheid van de internetverbinding met de komst van glasvezel. Ook voor zakelijke evenementen zitten er voordelen aan de nieuwe supersnelle internetlijn. Want de glasvezelverbindingen bieden ook ruim voldoende bandbreedte voor bijvoorbeeld productpresentaties op afstand of videovergaderen via het web.

“Je kunt wel gratis internettoegang bieden, maar als de snelheid niet in orde is raken gasten alleen maar gefrustreerd. Dan betalen ze liever voor een goede verbinding. Met onze nieuwe glasvezelverbindingen kunnen we gasten altijd de bandbreedte bieden die ze nodig hebben”, zegt Dirk Kenter, ict-directeur bij Accor.

Volgens een woordvoerder van Eurofiber begint snelle internettoegang echt een nutsvoorziening te worden. Het feit dat een grote hotelketen als Accor deze dienstverlening gratis aan zijn klanten aanbiedt, is volgens hem veelzeggend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.