Nieuws

Groen licht voor glasvezel in buitengebied Werkendam en Woudrichem

Het buitengebied van wat vanaf 2019 de Brabantse gemeente Altena gaat heten, krijgt glasvezel. Bij de vraagbundeling heeft 51,1% van de bewoners een glasvezelabonnement afgesloten.

Daarmee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van glasvezelbedrijf Mabib (Glasvezel Buitenaf) om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Dat betekent dat de inwoners van het buitengebied van Aalburg, Werkendam en Woudrichem en de kleine kernen zich kunnen opmaken voor de komst van een glasvezelaansluiting.

Even leek het nog spannend te worden omdat de teller afgelopen weekend nog op 46% bleef hangen. Maar de einduitslag werd maandag onthuld tijdens een bijeenkomst met de wethouders van de drie gemeenten, Wijnand van der Hoeven, Matthijs van Oosten en Renze Bergsma, en een afvaardiging van de ambassadeurs, schrijft de gemeente.

Nu de vraagbundeling geslaagd is, start Mabib met de eerste voorbereidingen. Aannemer Van Gelder verwacht in april/mei – afhankelijk van de weersomstandigheden – de eerste schop in de grond te kunnen zetten. Eind 2018 worden de aanlegwerkzaamheden afgerond.

foto: Mabib

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.