Nieuws

Groen licht voor aanleg glasvezel in Sint-Michielsgestel

Alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Sint-Michielsgestel krijgen een kosteloze glasvezelverbinding. Voldoende huishoudens hebben zich aangemeld zodat de aanleg van start kan.

Hoeveel procent van de huishoudens zich precies heeft aangemeld, was maandagavond nog niet bekend. Wel is er volgens netwerkbedrijf Reggefiber sprake van een duidelijk ‘ja’ tegen glasvezel.

Reggefiber stelt als voorwaarde dat minimaal 30 procent van de huishoudens binnen een aansluitgebied zich abonneert op een van de glasvezeldiensten omdat de aanleg van het netwerk anders te duur wordt.

Overigens wordt niet alleen Sint-Michielsgestel aangesloten, ook de kernen Berlicum, Gemonde en Middelrode worden in de aanleg meegenomen.

Tweede ronde
Zaterdag 25 februari was de laatste dag dat bewoners zich konden opgeven voor een glasvezelabonnement. Daarvoor werd al eens een vraagbundeling gehouden maar toen waren er bij het sluiten van de inschrijftermijn nog onvoldoende aanmeldingen verzameld.

Binnenkort begint Reggefiber met het aanleggen van het netwerk in het Brabantse dorp. Bewoners ontvangen vooraf een bericht over wanneer de graafwerkzaamheden gaan plaatsvinden. Iedere woning binnen het aansluitgebied wordt vervolgens voorzien van een geheel kosteloze glasvezelaansluiting.

  1. E.Frunt

    wanneer word er gestart met aansluiten van glasvezel in de Neptunusstraat in
    Berlicum?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.