Nieuws

Groene Hart Noord langer in onzekerheid over glasvezel

Inwoners van het buitengebied van de gemeenten de Ronde Venen, Stichtse Vecht West en Ouder-Amstel krijgen binnenkort meer duidelijkheid of er glasvezel komt of niet.

Begin van het jaar werd bekend dat de glasvezelcampagne in Groene Hart Noord succesvol is afgerond en dat er in het buitengebied van de gemeenten de Ronde Venen, Stichtse Vecht West en Ouder-Amstel glasvezel komt.

In het gebied komen echter ‘extreem vaak geografische en natuurlijke barrières voor die de aanleg bemoeilijken‘. Het gaat daarbij specifiek om bijvoorbeeld recreatiewoningen, eigendomsdijken, arkenparken en adressen die worden omgeven door water.

Daarom besteedt Glasvezel buitenaf meer tijd aan de voorbereidende werkzaamheden en wordt sinds januari het gebied nauwkeurig in kaart gebracht.

“De aannemer doorloopt het traject zorgvuldig, maar ondanks alle inspanningen en voorbereidingen, lukt het niet voor de bouwvak duidelijkheid te geven over de planning. Na de bouwvakvakantie zullen we alle betrokkenen bijpraten”, aldus Glasvezel buitenaf.

foto: Glasvezel buitenaf

  1. Lcm

    Pfff, bijna 1,5 jaar verder en nog geen schep de grond in voor buitengebied de ronde Venen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.