Nieuws

Groningse boeren bezorgd om beloften snel internet

Boeren in Groningen twijfelen aan de plannen om ze op snel internet aan te sluiten. Er is sprake van onzekerheid en verwarring.

In het buitengebied van de provincie Groningen moet snel internet komen. In totaal gaat het daarbij om meer dan 13.000 aansluitingen. Die aanleg wordt verricht door Rodin Broadband, te beginnen in de voormalige gemeente De Marne, schrijft Nieuwe Oogst. Maar dat had al in 2018 klaar moeten zijn, alleen liep het project vertraging op.

Een woordvoerder van LTO Noord twijfelt of de beloften voor snel internet wel kunnen worden nagekomen.
De verwarring is ontstaan over de vraag wie een glasvezelaansluiting krijgt en wie een radioverbinding.

“De Marne is voor de zomer aangesloten op het snelle internet”, verzekert projectmanager Edwin Zevenberg van Rodin Broadband. Volgens hem gaat het in 60% van de aansluitingen om glasvezel, de andere 40% krijgt een radioverbinding.

De aanleg wordt gefinancierd met 5 miljoen euro subsidie van Economic Board Groningen, 5 miljoen euro subsidie vanuit Kansrijk Groningen, en een lening van 30 miljoen euro. Voorwaarde is wel dat de aanleg binnen twee jaar na de start wordt afgerond.

Als alle adressen zijn aangesloten, wil Rodin Broadband Groningen terugkomen om zoveel mogelijk adressen die aanvankelijk op een internet-over-radioverbinding werden aangesloten, alsnog op glasvezel aan te sluiten, aldus Nieuwe Oogst.

foto: Rodin Connect

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.