Nieuws

Haarlem zoekt creatieve oplossing voor aanleg glasvezel

gemeente-haarlemHet burgerinitiatief Haarlem op Glasvezel heeft haar eerste succes bereikt. Er komt een onderzoek naar de belangstelling voor glasvezel in Haarlem.

De gemeente Haarlem heeft de adviesdienst Glasvezel Gemeente ingeschakeld om de mogelijkheden voor de aanleg van glasvezel in de stad te onderzoeken. Glasvezel Gemeente adviseert provincies en gemeenten over glasvezel.

Het onderzoek start met een marktoriëntatie waarna een marktpartij wordt uitgekozen die het glasvezelnet zal aanleggen. Zodra een overeenstemming tussen gemeente en leverancier is bereikt, wordt gestart met de aanleg, zo meldt Glasvezel Gemeente.

Het uitgangspunt van het onderzoek is dat het aanleggen van glasvezel wordt gecombineerd met geplande werkzaamheden in de stad waarvoor de grond toch al open gaat, bijvoorbeeld onderhoud aan het riool. “Hiermee kunnen de kosten worden gedrukt; er zijn voor de aanleg in Haarlem namelijk geen investeringsmiddelen beschikbaar.”

Dit succes is het resultaat van de inspanningen van het burgerinitiatief ‘Haarlem op Glasvezel’ dat in november 2011 ontstond. Diverse moties volgden vanuit de gemeenteraad, waarna het college van burgemeester en wethouders actie heeft ondernomen. Omdat de gemeente zelf onvoldoende ervaring heeft met de realisatie van glasvezel is het onafhankelijke adviesteam Glasvezel Gemeente ingeschakeld.

  1. Ciftci

    Prima, kan niet wachten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.