Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Heb jij gigabit internet of niet?

Heb ik thuis toegang tot gigabit internet? Die vraag kan beantwoord worden door de nieuwe website gigabit.nl van branchevereniging NLconnect.

De website bevat een postcodecheck waarmee consumenten kunnen zien of op hun adres gigabit internet beschikbaar is en welke providers dit leveren. De postcodecheck is tot stand gekomen in samenwerking met een twintigtal providers en internetvergelijker Breedbandwinkel.

Met de website wil NLconnect niet alleen consumenten helpen, maar ook het belang van gigabit-connectiviteit voor onze maatschappij benadrukken, zo stelt de brancheorganisatie.

“In de coronacrisis zijn we steeds meer online gaan doen en een goede en snelle verbinding is dus steeds belangrijker. Door de versnelde uitrol van glasvezel en door upgrades van kabelinternet is gigabit internet inmiddels beschikbaar voor ruim tweederde van de huishoudens. Met de postcodecheck op gigabit.nl maken we dat inzichtelijk”, zegt NLconnect-directeur Mathieu Andriessen.

Glasvezel en kabel

Gigabit.nl telt alleen glasvezelaansluitingen mee die zijn opgeleverd en kabelaansluitingen die een upgrade hebben gehad. Zakelijke aansluitingen zijn buiten beschouwing gelaten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.