Nieuws

Helmond krijgt glasvezelnetwerk

Breedband Helmond, dat is de naam van het project waarbij heel Helmond voorzien gaat worden van glasvezel.

Het bedrijf dat dit project in de komende twee jaar wil uitvoeren, is het Helmondse e-Quest. Vooraf heeft een zogenoemde vraagbundeling plaatsgevonden om in de kernen Dierdonk, Rijpelberg en Brouwhuis voldoende geïnteresseerden te verzamelen om er zeker van te zijn dat de aanleg door kon gaan.

Volgens Patrique Dankers, directeur Breedband Helmond, is gestart met huis-aan-huis te vragen of men klant wil worden. Zo is wijk voor wijk de rest van Helmond aan de beurt gekomen voor de vraagbundeling. “Het voordeel van ons bedrijf is dat we al een glasvezelring voor de zakelijke markt in de stad hebben liggen. We hoeven nu alleen nog maar de vertakkingen naar de mensen thuis te maken.”

Het college en de gemeenteraad van Helmond reageren bijzonder blij op de plannen van e-Quest. Wethouder Van den Heuvel: “Wij hebben vertrouwen in dit Helmondse bedrijf omdat ze alle Helmondse bedrijventerreinen al van glasvezel hebben voorzien. Wij vinden het belangrijk om het bedrijfsleven en de inwoners van Helmond een glasvezelomgeving te bieden. Wij zien glasvezel namelijk als een motor voor nieuwe ontwikkelingen in onze stad en de regio. En wij denken dat het vooral ruimte gaat bieden aan nieuwe ontwikkelingen die wonen, werken en leven in Helmond nog prettiger gaat maken.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.