Nieuws

Het Groene Hart rondom Woerden krijgt glasvezel

In het buitengebied van Woerden en Oudewater wordt dit najaar begonnen met de aanleg van glasvezel. De netwerken worden aangelegd door zowel GlasDraad als Glasvezel buitenaf.

Beide partijen hebben vraagbundelingen gehouden en beide organisaties beweren het benodigde aantal inschrijvingen te hebben gehaald, schrijft Telecompaper. Daarbij hebben ze wel wat water bij de wijn gedaan. Aanvankelijk wilden de twee partijen minimaal een inschrijfpercentage van 50% hebben, maar vanwege de concurrentie werd dit verlaagd naar 40%.

GlasDraad en Glasvezel buitenaf willen de aanleg in overleg gaan uitvoeren om “krachten te bundelen en de overlast voor de bewoners te beperken”. De aanleg zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2018 van start gaan.

Gebieden

Het gebied rondom Woerden en Oudewater wordt bij Glasdraad ook wel Groene Hart Zuid genoemd. Dit project omvat naast Woerden en Oudewater ook Bodegraven-Reeuwijk. Eerder sloot GlasDraad al een succesvolle vraagbundeling af in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost.

Bij Glasvezel buitenaf heet de regio Groene Hart Midden en omvat het ook de buitengebieden van Stichtse Vecht en IJsselstein.

De verwachting is dat alle aangemelde huishoudens voor de zomer van 2019 hun glasvezelaansluiting hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.