Nieuws

Hevige strijd om glasvezelconsument in de Betuwe

Digitale Stad en Glasvezel buitenaf zijn de laatste strijd aangegaan tijdens de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. En het wordt spannend.

Beide partijen willen de grens van 50% aanmeldingen hebben gehaald voordat ze een eigen glasvezelnetwerk in het buitengebied aanleggen. Maar daar zijn zowel Digitale Stad als Glasvezel buitenaf nog ver van verwijderd.

Bij Glasvezel buitenaf stond de teller donderdag rond de 21%. Bij de Digitale Stad was dat op dat moment ongeveer 30%.

Keuze

Beide partijen strijden dus om de gunst van de bewoners in de regio Rivierenland. De gemeente Culemborg meldt dat de gemeenten hun kant al gekozen hebben, namelijk voor een samenwerking met Digitale Stad.

Glasvezel buitenaf heeft intussen een boze brief gestuurd naar de betrokken gemeenten omdat er onjuiste informatie over de aanleg van glasvezel en Glasvezel buitenaf verspreid zou worden, aldus het Brabants Dagblad.

De inschrijving bij Digitale Stad duurt nog tot 12 juni. Bij Glasvezel buitenaf kunnen de bewoners zich tot 17 juni inschrijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.