Strijd tussen kabel en glasvezel

Hilversum krijgt 1 Gbps-internet van Ziggo

Na Utrecht, wordt Hilversum de tweede stad waar klanten van Ziggo internet een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde (Gbps) kunnen krijgen.

Op 26 november wordt het Ziggo-netwerk in Hilversum ge├╝pgraded. “Na een upgrade beschikt ons netwerk ook in Hilversum over de meest recente techniek, zodat snelheden tot 1 Gbps downstream mogelijk zijn”, aldus Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo. Toevallig of niet, maar Hoencamp woont zelf ook in Hilversum.

Opvallend is dat Hoencamp in de aankondiging erkent dat de huidige uploadsnelheid van 50 Mbps ‘aan de magere kant lijkt’ ten opzichte van 1 Gbps download. “We gaan ook daar in de toekomst zeker een schepje bovenop doen. Dat is een kwestie van tijd.”

Het instaptarief voor nieuwe particuliere Giga-klanten in Hilversum is 34,95 euro per maand voor het eerste halfjaar. Daarna geldt de rest van het abonnementsjaar het reguliere tarief van 99,50 per maand.

Na de jaarwisseling gaat de uitrol -van wat VodafoneZiggo GigaNet noemt- verder, zodat twee derde van de Ziggo-klanten in Nederland eind 2020 over een 1 Gbps-verbinding kan beschikken.

Eerder besloot Ziggo al om de stad Utrecht, Vleuten, De Meern en Nieuwegein te voorzien van supersnelle coax-lijnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.